Friday, March 23, 2012

STRONG

dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha pengasih..

haa..dah lama bt entry,,tetibe je ada mood malam ni..bukan apa semangat tengok mak yang n pak yang kat ats stage..




Bukan senang nak senang..dan bukan susah nak susah.. tulah keyword yang selalu aku pegang..ALLAH tak kan bagi sesuatu kejayaan kedebuakkk macam tu je... mesti dia nak uji dulu hamba dia..dia ni layak ke x, kuat ke x, kalau ujian kecik pun tak lepas macam mana nak ke next level...


tak kira la..mcm mana ujian allah..yg pntng strong..strong,,strong..dan bertahan tarik nafas dalam2..ucap ALHAMDULILAH sebab kita adalah orang yg terpilih dalam ujian ni..kalau nak nangis ke apa ke nangis je tapi take time... sikittt je..jangan terlalu lama melayan emosi..ok

takpe kalau nak sesuatu kekuatan/semangat kita just tengok org yg bersemangt/kuat...tiru cara mereka bekerja dan sentiasa keliling dgn org positiff...dan yg paling penting ingat ALLAH,,apa2 pun kembali pada ALLAH banyakkn berzikir bnyakkkn solat sunat,,dannn solat tahajud utk tenangkan jiwa WHY..dlm solat tahajud bila last sujud kita kena baca doa ni :

( YA ALLAH MASUKKANLAH AKU  DARI PINTU KEBENARAN DAN KELUARKANLAH AKU DARI PINTU KEBENARAN JUGA DAN KURNIAKANLAH BAGIKU DARIPADAMU SEORANG PENOLONG AMINN)..insyaallah amalkan selalu kita akan rasa ketagih nak bt..sebab kita rasa tenang sgt2..dan insyaallah allah akan hntar seorang penolong yg kita xsangka2 ketika kita susah..serious korang akn rasa bestt
penangan tahajud..


paling penting , DONT GIVE UP..

jangan fokus pada masalah fokus pada penyelesaian..

kena rajin sedekah kat orang..hehehe senyumkan sedekah jangan kedekut nak senyum + sedekah =senyumkah..hehehe..sentiasa senyum walaupun ada masalah besar ke kecil ke apa yg pnting kena sentiasa ceriyaaa..berlakon la cikitjgn sedih2.. ..insyaallah senyum adalah penawarnnya..rajin rajinkan diri utk bersedekah..sbb sedekah ni simple jeee..bagun pagi pun dah boleh sedekah kat roomate free free je dpt pahala..

ok ngantok dah..asssalamualaikum..may allah bless u all..


No comments:

Post a Comment